10 Δεκεμβρίου 2011

Αφιέρωμα στον Christian Bale- 3)The Fighter


Πάλι έχασε κιλά γι' αυτό το ρόλο.Δεν είναι φουσκωτός σαν τον Batman, ούτε σχεδόν ανορεξικός σαν τον The Machinist.Είναι κάτι ενδιάμεσο,αδύνατος μεν, αλλά με μυς.

Πιστεύω πραγματικά πως με τόσες αλλαγές στο σώμα του έχει χάσει 10 χρόνια από τη ζωή του αυτός ο άνθρωπος...

Πρόκειται για μια αληθινή ιστορία.

Ο Dickie Eklund (Christian Bale) ήταν κάποτε το καμάρι της πόλης.Ήταν γνωστός πυγμάχος.Τώρα προπονεί τον μικρότερό του αδερφό, τον Micky ,(Mark Wahlberg) που πλέον είναι ο βασικός πυγμάχος στην οικογένεια,με την μητέρα του να τον μανατζάρει. Πάντα όμως βγαίνει ηττημένος,μέχρι τη στιγμή που θα χτυπηθεί άσχημα.Τότε θα πειστεί από τους γύρω του να ξεκινήσει προπονήσεις χωρίς τον αδερφό του.
Έναν αδερφό που είναι εθισμένος στο κρακ,είναι συνεχώς αργοπορημένος στις προπονήσεις, και δεν έχει αίσθηση του χρόνου.
Διάφοροι γύρω από τον  Micky θα τον κάνουν να καταλάβει ότι η οικογένειά του τον κρατάει πίσω και δεν τον βοηθάει πραγματικά.(Δεν το κάνει επίτηδες φυσικά,αλλά λόγο αμέλειας.
)

Dickie
Εδώ ο Bale ενσαρκώνει έναν χαρακτήρα έξω καρδιά.Όλοι τον αγαπάνε και ξέρουν τι ψυχούλα είναι καταβάθος.Αλλά όλοι συχαίνονται συγχρόνως την ασυνέπειά του. Εκνευρίζονται όταν δεν είναι στην ώρα του για να προπονήσει τον αδερφό του,Micky ,ή όταν πρέπει να πάει στο αεροδρόμιο και όλοι τον περιμένουν 800 ώρες, ενώ αυτός ούτε καν θυμάται που πρέπει να είναι εκείνη τη στιγμή.
Είναι πάντα σε στιλ μαστούρας και μιλάει περίεργα, αλλά ποτέ του δεν θα κάνει κακό σε κανέναν.Αγαπάει πάρα πολύ τον αδερφό του και θα κάνει τα πάντα για να τον βοηθήσει.Θέλει να τον δει στην κορυφή, και σε καμιά περίπτωση δεν θέλει να τον επισκιάσει.
Πάντα καμαρώνει γι' αυτόν, και όπου και να πάει μιλάει συνεχώς για το πόσο καλός πυγμάχος είναι ο αδερφός του και πως κάποτε θα γίνει ο καλύτερος του κόσμου.
Όταν μεταδίδουν τον αγώνα του αδερφού του από το τηλέφωνο , η αγωνία είναι εμφανής στο πρόσωπό του.
Είναι ένας χαρακτήρας χαμένος και παρατημένος πλέον από όλους.

Μια από τις καλύτερες σκηνές είναι όταν τον ψάχνουν όλοι,και αυτός είναι σε ένα σπίτι που πάντοτε κάνει εκεί κρακ μαζί με παρέα.Μόλις αντιλαμβάνεται ότι η μητέρα του είναι έξω από το σπίτι και του φωνάζει να κατέβει, αυτός πέφτει από το πίσω παράθυρο του σπιτιού και προσγειώνεται πάνω σε σκουπίδια.
Αυτή είναι πάντοτε η ''έξοδος κινδύνου του'', και θα το κάνει αρκετές φορές.Αλλά η πλάκα είναι ότι όλοι τον βλέπουν ότι το κάνει, αλλά αυτός ισχυρίζεται πως εκείνη τη στιγμή πάντα έρχεται.


Σε κάποια στιγμή σκέφτηκα...''Μωρέ μήπως τον παίζει υπερβολικό τον Dickie o Bale?Επειδή μιλούσε περίεργα και τα σχετικά.
Αλλά ΟΧΙ.Πως τόλμησα να το σκεφτώ αυτό?Μόλις τελείωσε η ταινία έδειξε τα πραγματικά πρόσωπα της ιστορία, και ο πραγματικός Dickie είναι  ΙΔΙΟΣ όπως τον έκανε ο Bale.
Πέθανα στα γέλια γιατί δεν περίμενα να τον πετύχαινε τόσο καλά.
Αλλααααααααααααααα αυτός είναι ο Christian Bale ΓΑΜΩΤΟ!!!!



Να σημειώσω πως και τον Micky τον έκανε εξίσου ίδιο ο Mark Wahlberg.
Αρχικά και για τον Mark Wahlberg σκέφτηκα, μήπως τον κάνει πολύ υποτονικό και χαμηλών τόνων???Αλλά στο τέλος της ταινίας που είδα τον πραγματικό Micky, ήταν ακριβώς ίδιοι.Δεν τον ένοιαξε αν ο χαρακτήρας που υποδυόταν δεν τραβούσε τόσο την προσοχή όσο οι άλλοι.Συνέχισε να τον ενσαρκώνει όπως ήταν και στην πραγματικότητα χωρίς να τον νοιάζει αν θα εντυπωσιάσει ή όχι.Μπράβο.


Micky
Ο Micky είναι χαμηλών τόνων, διακριτικός και σεμνός.Μεγάλωσε σε μια οικογένεια που όλοι ασχολούνταν με τον μεγάλο του αδερφό και τα επιτεύγματά του.Νιώθει κάποιες φορές ότι ζει υπό τη σκιά του αδερφού του,ενώ όταν χάνει σε αγώνες αισθάνεται ένα βάρος,πως τους απογοητεύει όλους.Έχει χάσει τη βούλησή του, και πράττει σε αυτήν της μητέρας του και του αδερφού του.
(Η μητέρα τους, (Melissa Leo) είναι μια τρελάρα που συνεχώς παρεμβαίνει στη ζωή του Micky και κανονίζει αυτή τους αγώνες του.)Φοβερή ΚΑΙ αυτή!!
Αγαπάει την οικογένειά του, αν και μερικές φορές τον ενοχλεί που ποτέ τους δεν σκέφτονται τι είναι καλό γι αυτόν.
Εκτός από τον Dickie έχει άλλες 6 αδερφές-λίγο βόδια, ενώ οι οικογενειακοί χαζοκαυγάδες πάνε και έρχονται.


Η ταινία δεν δίνει βάση στην πυγμαχία αλλά στους χαρακτήρες.Η υπερκινητική κάμερα του David O. Russell σε έκανε να νιώθεις ότι βλέπεις ριάλιτι.Καταπληκτική σκηνοθεσία ,που ενώ το θέμα δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο, κατάφερε να κάνει μια ταινία απίστευτα ενδιαφέρουσα και αξιόλογη.Οι ερμηνείες είναι κορυφαίες,(ένιωθες πως τα πάντα συνέβαιναν εκείνη τη στιγμή.)

Για άλλη μια φορά άψογος ο  Christian Bale. Με πολλά βραβεία ως Β'αντρικός ρόλος, ενώ κέρδισε και το πρώτο του Όσκαρ!!!









































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου