6 Μαΐου 2011

Sucker Punch

Μια ταινία του Zack Snyder, ( βλέπε 300,Watchmen), στην οποία είναι και  director, producer και  writer.

Νομίζω πως η σκηνοθεσία και η μουσική είναι τα κορυφαία στοιχεία της ταινίας.
Τα εφέ πολύ εντυπωσιακά.

Τώρα, η ιστορία πιστεύω πως ήταν μια καλή και ενδιαφέρουσα ιδέα. Μέχρι εκεί όμως.Έπρεπε να δεις το τέλος για να καταλάβεις τι πραγματικά συμβαίνει.. Οι ηθοποιία τίποτα το ιδιαίτερο, έως και αδιάφορη, ενώ ήταν αδύνατο για τον θεατή να ταυτιστεί με κάποιον από τους χαρακτήρες, και ιδιαίτερα με την πρωταγωνίστρια. Ο λόγος? Ο λόγος διότι ο σκηνοθέτης επικέντρωσε αλλού το ενδιαφέρον του.

Στη συγκεκριμένη ταινία οι στόχοι του σκηνοθέτη ήταν 2, να κρατήσει το ενδιαφέρον του θεατή με κάθε κόστος και να τον εντυπωσιάσει με τα απίθανα εφέ σε συνδυασμό με τη μουσική. Όλα τα άλλα δεν τα άφησε ΤΟΣΟ στην τύχη, ωστόσο ήταν πολύ πρόχειρα, ρουτινιάρικα και εν ολίγοις αμερικανιές.

Οι διάλογοι απίστευτα προβλεπόμενοι , νιώθεις ότι τους έχεις δει ξανά και ξανά και ξανά και ξανά. Και στην πραγματικότητα ΕΝΝΟΕΊΤΑΙ ότι τους έχεις δει ξανα και ξανα.

Πολλές φορές η ταινία σε έκανε να νιώθεις πως δεν βλέπεις ''ταινία'' , αλλά ένα trailer για video game, ή ένα video clip.Επίσης, νομίζω πως ο Zack Snyder το παράκανε με το slow motion. Με τρελαίνει απίστευτα η χρήση slow motion σε κάθε είδους ταινίας, όμως όταν κάτι χρησιμοποιείται σε υπερβολικό βαθμό καταντάει βαρετό.

Πάμε τώρα στην ιδέα της ταινίας. Γενικότερα το σενάριο της ταινίας εύκολα μπορούσε να σε μπερδέψει, και στην τελική δεν κατέληγε και κάπου.Ήταν ελαφρώς ανούσιο και υπήρχε μόνο και μόνο για να δικαιολογήσει τις σκηνές δράσης, οι οποίες  ήταν 4-5 με αρκετές αναφορές σε διάφορες άλλες ταινίες.

Οι σκηνές δράσεις ήταν εντυπωσιακές , αλλά εξαιρετικά βαρετές. Το μόνο που έβλεπες ήταν πόσο φοβερά , με πόση ευκολία και με πόσο απίστευτες κινήσεις σκότωναν τους κακούς.Καθόλου σασπένς. ΄Ηξερες πολύ απλά ότι θα τους νικήσουν. Δηλαδή το μόνο που θαύμαζες ήταν η σκηνοθεσία , η φωτογραφία και τα εφέ.
Ένα γαμάτο video clip μεγάλου μήκους!

Έλα μην κλαίς,καλή ήσουν!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου