15 Μαρτίου 2011

Beauty and the Beast ( προσοχή! Δεν είναι αυτό που νομίζεις!!! )

Τα πρώτα 10 λεπτά είπα ''ααα μάλιστα, παρωδία θα δω''.Μετά είπα '' οκ οκ οκ , αποκλείεται....αποκλείεται, ο σκηνοθέτης μας κάνει πλάκα. Θέλει να σατιρίσει κατά κάποιο τρόπο την ταινία του .Και σκεφτόμουν, ''πω πω ! φοβερός! Μπράβο του που είχε το θάρρος να το κάνει''. Όσο προχωρούσε όμως η ταινία, τόσο καταλάβαινα ότι ο σκηνοθέτης όντως  μας τα λέει σοβαρά και δεν κάνει καθόλου πλάκα.

Παίρνουμε πρώτα τα εφέ της ταινίας. Ήταν απίστευτα γελοία σε σημείο που έλεγες, '' όχι όχι δεν βρισκόμαστε στο 2009 ( τότε γυρίστηκε)''. Τη δεκαετία του 90' υπήρχαν καλύτερα εφέ και λιγότερο γελοία. Αν ανέβαζε την ταινία στο youtube όλοι θα τον προσκυνούσαν. Θα έλεγαν  ''μπράβο του! Αν και ερασιτέχνης έκανε απίστευτη δουλειά''. Έστω, όμως ,ότι υπήρχε low budget, ας μην στηριχτούμε στα εφέ.

Πάμε αλλού, υπήρχαν πολλά λάθη στο μοντάζ, τα οποία και θα καταλάβαινε ο οποιοσδήποτε. Για παράδειγμα, σε πρώτο πλάνο δείχνει τον κακό πάνω στο άλογο να είναι έτοιμος να γυρίσει προς την αντίθετη κατεύθυνση και να αποχωρήσει. Όμως εκεί που πάει να τον δείξει να γυρνάει, κόβεται το πλάνο και ξεκινάει κατευθείαν άλλο πλάνο που τον δείχνει ήδη γυρισμένο και να φεύγει. Τέτοια άλλα παρόμοια πλάνα υπάρχουν σε όλο το υπόλοιπο έργο. Πράγμα απαράδεκτο. Ας είναι τα εφέ σκάρτα, το μοντάζ είναι πολύ σημαντικό!
Επίσης,ενώ ήταν βράδυ και ετοιμάζονταν η ''πεντάμορφη'' και το ''τέρας'' να πάνε για ''κυνήγι'', τους δείχνει να βγαίνουν από το σπίτι πρωί.Χμμμμ

Παρακάτω, ενώ έβλεπα τα σκηνικά απορούσα πραγματικά με το σκηνοθέτη.Τι σκεφτόταν?? Στο παλάτι σε ένα δωμάτιο υπήρχαν βυζαντινές θρησκευτικές εικόνες με αγίους. Όπα λάθος τα υπολόγισε ο φίλος μας ο σκηνοθέτης για την εποχή που θέλει να δείξει.Και δεν είναι ότι του ξέφυγε ένα πλάνο, είναι ότι όλο το δωμάτιο ήταν διακοσμημένο με τέτοιες.Επίσης , δεν έχω ξανα  δει παλάτι να έχει παντζούρια!!! Εσύ??

Επιπλέον, υπήρχαν ευγενείς που ήθελαν να πάρουν την εξουσία του βασιλιά και απευθυνόταν στο λαό. Μα πιο λαό? Βλέπαμε ένα χωριό ,υποτίθεται, με 3 σπίτια ( 3 όμως !!!),10-15 χωριάτες, μερικές αλανιάρες κοτούλες , παπάκια και κατσικούλες. Με άλλα λόγια το παλάτι του βασιλιά συντηρούνταν από τα αυγά της κότας και το γάλα της κατσίκας???

Όσον αφορά τις ερμηνείες, μπα , τίποτα το σημαντικό. Ωστόσο δεν υπήρχαν αγγούρια, πράγμα καλό. Η πεντάμορφη φορούσε μίνι φούστα, ναι ναι, πιο άσχετο δεν μπορούσε να γίνει.Η εμφάνιση, από την άλλη, του τέρατος ήταν πολύ προβλέψιμη και άχαρη. Επίσης ενώ προσπαθούσε να κάνει τον άγριο μετά από 5 δευτερόλεπτα μιλούσε κανονικά σαν πολιτισμένος άνθρωπος, λες και είχε μεγαλώσει φυσιολογικά.

ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ, πεεεεεεεεεεεεεεεεεεερα από όλα αυτά, δεν με ενόχλησε καθόλου η ταινία. Έχω δει μεγάλες παραγωγές με εξαιρετικά εφέ , που να καταλήγουν εντελώς γελοίες. Η συγκεκριμένη ταινία κατά τη γνώμη μου, πέρα από όλα αυτά τα λάθη, ένιωσα πως δεν έγινε καθόλου πρόχειρα. Κάτι υπήρχε στην ταινία που δεν το άφηνε να φανεί εντελώς πατάτα. Σε καμιά περίπτωση δεν θα την έβαζα στις χειρότερες ταινίες.

Τα σημεία τα οποία μου άρεσαν πολύ ήταν, 
SPOILER
(Τι SPOILER δηλαδή, σιγά μην τη δεις ), όταν έκοψε το τέρας το κεφάλι της κακιάς της μάγισσας και αυτή ξεφώνισε, ενώ έπεφτε κάτω το ματωμένο κεφάλι της, ''How dare you??!''  και παφ!Ψόφησε!!! Έριξα γέλιο εκεί. Όμως εκεί που έριξα το περισσότερο γέλιο ήταν όταν το τέρας πήγε στο χωριό να σώσει τη μητέρα της πρωταγωνίστριας. Πιάνει με βία έναν μεθυσμένο χωρικό και του φωνάζει '' ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΩΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΡΑΟΥ ΡΑΟΥ '' . Ο χωρικός του λέει ''ΝΑ ΝΑ ΕΚΕΙ'', έτσι το τέρας φωνάζει πάλι με το ίδιο στιλ '' ΤΗΑΝΚ ΥΟΥ!!!!!!'' και τον πετάει πάλι κάτω. Ναι, φοβερή σκηνή.Άν δεν είναι αυτό παρωδία? Τότε τι είναι?

Και μετααα από όλα αυτά, μπορούμε να  δικαιολογήσουμε τη γελοία αφίσα της ταινίας.

Κούκλε!! Φτού σου!Κοίτα κοίτα στιλ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου