10 Φεβρουαρίου 2011

Four Christmases

Το συγκεκριμένο έργο δέχτηκε τοοοόσες αρνητικές κριτικές. Και είναι φυσικό. Μα κάνεις χριστουγεννιάτικη κωμωδία στην αμερική χωρίς να είναι η κλασσική σαχλή ''αμερικανιά'', χωρίς να είναι όλοι τους full of ευτυχία χαρά και χριστουγεννιάτικο πνεύμα? Χωρίς  τέλος, ''ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα''??? Απα πα πα πααααα. Καταστροφή.

Δύο ,λοιπόν ηθοποιοί που μας έχουν συνηθίσει σε αδιάφορες ,αμερικάνικες κωμωδίες , για πρώτη φορά τους βλέπουμε σε κάτι ξεχωριστό.
Αναφέρομαι στον Vince Vaughn στην Reese Witherspoon.

Ένα ζευγάρι νέο, των οποίων οι γονείς έχουν χωρίσει και ξανά παντρευτεί, αναγκάζονται να περάσουν τα Χριστούγεννα μαζί τους και με τον καθένα και την καινούρια του οικογένεια ξεχωριστά.
Οι πρωταγωνιστές συνεχώς βλέπουν πόσο σκάρτοι είναι όλοι τους στην οικογένεια και οι διακοπές τους είναι συνεχώς άκεφες. 

Έμ αυτή είναι η πραγματικότητα. Με το ζόρι να μεταφέρουμε ένα ψεύτικο μήνυμα?? Στην Αμερική όλοι τους έχουν μια εμμονή με την υπερβολή. Στις συνηθισμένες αμερικάνικες κωμωδίες έχουμε τον πρωταγωνιστή , ο οποίος έπειτα από διάφορες καταστάσεις που περνάει, καταλήγει στο τέλος να αλλάζει δια μαγείας χαρακτήρα και  γίνεται ο καλύτερος άνθρωπος στον κόσμο .
Το τέλος, λοιπόν σε αυτήν την κωμωδία, είναι όλα τα λεφτά! 

(SPOILER!!! Οι πρωταγωνιστές δεν άλλαξαν την άποψη τους για τις οικογένειές τους και εξακολουθούν να τους αποφεύγουν. Δεν άλλαξαν καθόλου!Μέχρι και παιδί κάνουν χωρίς να τους το πουν.ΑΗΑΗΗΑΗΑΗ)

Βάζεις , λοιπόν , μια τέτοια ταινία τα Χριστούγεννα , χωρίς κουραμπιέδες , δώρα, χαρές κλπ?? Ε είσαι απαράδεχτος. Γιαυτό τους ξίνισε όλους αυτή η ταινία. Χαρακτηρίστηκε ως άκεφη χριστουγεννιάτικη ταινία και χωρίς να δίνει κάποιο ηθικό δίδαγμα.

Προσωπικά εγώ την ευχαριστήθηκα και γέλασα και πολλές φορές. Οι ερμηνείες τους ήταν ιδιαίτερα ευχάριστες. 











Α και να δώσω τα συγχαρητήρια μου στον ελληνικό τίτλο της ταινίας.'' ΧΡΙΣΤΟΎΓΕΝΝΑ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ''. Εύγεεεεε καμάρια μου!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου